10 نکته ی کلیدی برای عکاسی در برف

با توجه به بارش زیبای برف در روز های اخیر بر ان شدیم تا نکاتی را در مورد عکاسی در برف با شما در میان بگذاریم اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که در روزهای برفی در کنار پیاده‌روی و برف‌بازی از عکاسی نیز لذت می‌برید،و دوست دارید عکاسی کودک در برف را تجربه کنید در ادامه توصیه‌های در رابطه با عکاسی از مناظر برفی و عکاسی کودک در برف را بر خواهیم شمرد.

  1. با فرمت RAW عکاسی کنید

اینفر مورد تقریباً برای تمامی انواع عکاسی صادق است. وقتی با فرمت RAW عکاسی می‌کنید خیلی راحت‌تر و باکیفیت به‌مراتب بالاتری می‌توانید عکس‌ها را ادیت کنید. این مورد به‌خصوص برای عکاسی از مناظر برفی از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا رنگ غالب سفید در مناظر برفی می‌تواند نورسنجی و تراز سفیدی دوربین را دچار خطا کند. بنابراین بهتر است با فرمت RAW عکاسی کنید تا بتوانید این موارد را بعداً به‌راحتی در کامپیوتر اصلاح کنید.

عکاسی با فرمت RAW به ویژه در مناظر برفی، آزادی عمل بسیار بیشتری در مراحل ادیت و ویرایش عکس‌ها در اختیار قرار می‌دهد.
  1. از پوشش مناسب استفاده کنید

در روزهای سرد زمستانی پوشش مناسب بسیار مهم است. به‌خصوص اگر برای عکاسی به کوهستان،وجنگل یا سایر مناطق دور از شهر می‌روید قصد عکاسی کودک در برف دارید سعی کنید دستکشی را انتخاب کنید که درحالی‌که آن را به دست دارید بتوانید تنظیمات دوربینتان را تغییر دهید. همراه نداشتن دستکش و کلاه مناسب می‌تواند موجب کاهش دمای بدن شود و سلامت شما را به خطر بیندازد. اگر لباس مناسب پوشیده باشید و سردتان نباشد تمرکز فکری بیشتری هم دارید و می‌توانید مدت بیشتری را هم به عکاسی بپردازید.

  1. از سرعت شاتر بالا استفاده کنید

نگاه کردن به منظره‌ی برفی، معمولاً در بیننده حس آرامش را ایجاد می‌کند. در زمان بارش برف اگر بخواهید همین حس را به مخاطبان عکس خود منتقل کنید بهتر است از سرعت‌های بالا استفاده کنید. به‌طور مثال 1/250 می‌تواند سرعت مناسبی باشد. هدف این است که دانه‌های برف شارپ و دایره‌ای دیده شوند. این سرعت را آزمایش کنید و در صورت نیاز به سراغ سرعت‌های بیشتر بروید.

از عکاسی با سرعت شاتر بالا غافل نشوید. از این طریق می‌توانید حس آرامش بیشتری را به مخاطبان عکس‌های خود القاء کنید.
عکاسی در برف
اموزش عکاسی در برف تیم عکاسی فواد

البته این انتخاب شماست. می‌توانید از سرعت‌های کم نیز استفاده کنید. ولی با این کار دانه‌های برف به شکل خط‌هایی سفید در عکس دیده می‌شوند. به‌این‌ترتیب حس آرامش و سکون با حس حرکت و سرعت جایگزین خواهد شد.

  1. در روز ابری عکاسی کنید

امورش عکاسی در برف تیم عکاسی فواد
عکاسی در برف

البته منظورمان این نیست که در یک روز آفتابی نمی‌توان از منظره‌ای برفی عکس خوبی گرفت. ولی در روزهای ابری نور یکدست‌تر با سایه‌ها و های‌لایت‌های نرم در اختیار خواهید داشت. درصورتی‌که در یک روز آفتابی های‌لایت‌های تند کار شما را سخت خواهند کرد.

  1. بیشتر از حالت معمول نوردهی کنید

شاید این مورد به نظر کار اشتباهی برسد، ولی واقعیت این است که نورسنج دوربین شما وقتی با محیطی روبرو می‌شود که تقریباً تماماً سفید است گیج خواهد شد. به همین دلیل نمی‌توانید به نورسنج دوربینتان خیلی اعتماد کنید، بهتر است بین یک تا دو استاپ نوردهی را بیشتر کنید. این کار برای ثبت رنگ سفید برف ضروری است، در غیر این صورت برف در عکستان به رنگ خاکستری دیده خواهد شد.

اگر می‌خواهید برف به همان سفیدی که است در عکس‌تان ثبت شود، بیشتر از حالت معمول نوردهی کنید

می‌توانید نتیجه‌ی نوردهی روی صفر و حدود 1.5 استاپ در جهت مثبت را در عکس‌های زیر مشاهده کنید:

  1. منظره‌ی برفی برای عکاسی سیاه‌وسفید ایده‌آل است

عکاسی در برف
امورش عکاسی در برف تیم عکاسی فواد

هنگام بارش برف، به‌خصوص در کوهستان‌ها و جنگل‌ها رنگ تأثیر بسیار کمی دارد و عملاً رنگ زیادی قابل‌مشاهده نیست. به همین دلیل عکاسی در حالت سیاه‌وسفید نیز می‌تواند بسیار جذاب باشد.

  1. رنگ قرمز دوست شماست!

 

در پس‌زمینه‌ی سفید و سرد محیط برفی، قرار دادن کمی رنگ گرم، به‌خصوص رنگ قرمز می‌تواند تضاد جالبی را ایجاد کند و جذابیت عکس شما را بیشتر کند. به همین دلیل اگر در محیطی که قصد عکس دارید سوژه‌ مناسب قرمز رنگی در دسترس است سعی کنید جایی هم برای آن در کادر تصویرتان باز کنید.

تضاد رنگی می‌تواند عکس برفی شما را چشم‌نوازتر کند. سوژه‌ای رنگی را در کادر تصویر خود جای دهید.
امورش عکاسی در برف تیم عکاسی فواد
عکاسی در برف

  1. صبح زود بیدار شوید

وقتی طی شب برف باریده سعی کنید صبح زود بیدار شوید و بیرون بروید. این کار چند مزیت دارد: اول اینکه افراد کمتری در محیط وجود دارند و راحت‌تر می‌توانید عکاسی کنید، به‌خصوص اینکه ردپاهای کمتری هم در برف دیده می‌شوند. مسئله‌ی دیگر این است که در صورت صاف شدن هوا با بالا آمدن خورشید بخشی از برف‌ها آب می‌شوند و آن منظره‌ی تمیز و سفید اول صبح از بین می‌رود.

امورش عکاسی در برف تیم عکاسی فواد
عکاسی در برف

معمولا اول صبح مناظر برفی بکر و دست‌نخورده هستند. پس زودتر از دیگران به آنجا برسید.

به‌خصوص به مناظر اطراف با دقت زیادی نگاه کنید. بعضی‌اوقات ممکن است خودتان یک منظره‌ی برفی زیبا را با راه رفتن در آن خراب کنید. پس حواستان به‌جای پاهای خودتان هم باشد، اگر منظره‌ی زیبایی را دیدید اول مطمئن شوید که عکس موردنظرتان را ثبت کرده‌اید و بعد به راهتان ادامه دهید.

  1. به سراغ جزئیات بروید

امورش عکاسی در برف تیم عکاسی فواد
عکاسی در برف

اگر لنز ماکرو دارید می‌توانید از دانه‌های برف عکس بگیرید. هر دانه‌ی برف دارای ظاهر متفاوتی است و وقتی بر روی آن‌ها زوم کنید با اشکال بسیار جالبی مواجه خواهید شد. اگر لنز ماکرو ندارید می‌توانید از دوربین‌های کامپکت یا حتی گوشی هوشمند نیز استفاده کنید. دوربین‌های کامپکت معمولاً حالت ماکرو هم دارند که اجازه می‌دهد بر روی فاصله‌‌ای در حد یک سانتیمتر نیز فوکوس کنید و تصاویر جالبی را از دانه‌های برف ثبت کنید. گوشی‌های هوشمند نیز در این زمینه عملکرد قابل قبولی دارند، به‌خصوص اینکه می‌توانید با هزینه‌ی کمی برایشان لنز ماکرو نیز تهیه کنید.

  1. شبانه عکاسی کنید

ممکن است مجبور شوید کمی ایزوی دوربین را افزایش دهید، ولی به دلیل انعکاس نور محیط بر روی برف، روشنایی مناسبی را در اختیار خواهید داشت. به‌خصوص تضاد آسمان سیاه با زمین سفیدپوش می‌تواند بسیار جذاب باشد.

امورش عکاسی در برف تیم عکاسی فواد
عکاسی در برف

درنهایت سعی کنید از گردش در روز برفی لذت ببرید. حتی اگر عکسی هم نگرفتید، پیاده‌روی در روز برفی در طبیعت می‌تواند بسیار آرامش‌بخش باشد. پس، از پیاده‌روی در کوهستان‌ها یا جنگل‌های برفی لذت ببرید. در ضمن به‌عنوان یک نکته‌ی اضافی این مورد را در نظر داشته باشید که به دلیل پس‌زمینه‌ی سفید، چسباندن عکس‌های برفی به یکدیگر بسیار راحت است و می‌توانید با ترکیب آن‌ها به نتایج جالبی دست پیدا کنید.

نویسنده این مطلب: آرش غفاری